فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: حضور زنان در ریاست جمهوری را یک نوع تعارض با مجموعه حاکمیت به حساب می‌آورند کما اینکه فکر می‌کردند خانم طالقانی برای تعارض با نظام آمده است ولی او در جهت تائید نظام و در جهت رشد نظام و زنان این اقدامات را انجام می‌داد.

اشرف بروجردی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، «اشرف بروجردی»،  فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که «نظر شما درباره نقش زنان در انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟» گفت: زن‌ها این آمادگی را دارند که وارد فضا ریاست جمهوری شده و کاندیدای ریاست جمهوری شوند ولی ساختار نظام به گونه‌ای تعریف شده که قبل از نیازهای جامعه، برخی اعمال سلیقه‌ها مطرح می‌شود. وقتی شورای نگهبان با سلیقه خود از رجال سیاسی، انتخابات را منحصر به مردان بداند طبیعتا زن‌ها اجازه ورود به عرصه ریاست جمهوری را پیدا نمی‌کنند و این مسئله، باعث می شود که زنان فرصتی با این امکان و فضا پیدا نکنند که بتوانند، میدان را در دست بگیرند.

او ادامه داد: مرحوم طالقانی هدفش این بود که این بدعت و باور را بشکند و در جامعه تعمیم دهد که زن‌ها بتوانند به عنوان یک انسان، جایگاه والایی داشته باشند و به عنوان یک سیاستمدار مطرح شوند، این اعتقاد مرحوم خانم طالقانی بود ولی متأسفانه هیچ وقت اجازه ندادند که این تفکر در جامعه رشد کند. اگر شورای نگهبان این باب را باز می‌کرد که یک زن در عرصه سیاست حضور داشته باشد و تائید می‌کرد ممکن بود که آن زن، اساسا رأی نیاورد ولی این زمینه را ایجاد می‌کرد که دیگران باور کنند که زن‌ها می‌توانند در این وادی حضور پیدا کنند.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که «برای سال ۱۴۰۰ فکر می‌کنید زنان احزاب می‌توانند این نقش و راه خانم طالقانی را ادامه دهند که این باور دوباره در جامعه به وجود بیاید»، بیان کرد: ما زنان دلسوز زیاد داریم تا اثبات کنند این جایگاه، فقط جایگاه مردان نیست اما باید بازخورد شورای نگهبان را ببینیم. بسیاری از زنان هستند که در جایگاه رئیس‌جمهور می توانند حضور داشته باشند اما شورای نگهبان این باور را ندارد و آرام آرام، باور جامعه این خواهد بود که یک زن نمی‌تواند، رئیس‌جمهور یک جامعه باشد.

بروجردی در پاسخ به این سوال که «خودتان این شجاعت را دارید که وارد این عرصه شوید؟» مطرح کرد: من و خیلی از خانم‌هایی که در این عرصه حضور داریم اگر باور داشته باشیم که شورای نگهبان رد صلاحیت‌مان نمی‌کند، در انتخابات شرکت می‌کردیم. خانم طالقانی یکی از نمونه‌های بارزی بود که هم درایت کاملی در این زمینه داشت و هم باور داشت برای آن سدشکنی باید این حضور داشت.

رئیس سازمان  اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: فکر می‌کنم باید مقداری شجاعت به خرج بدهیم و درست نیست که برخی‌ می‌گویند خانم‌ها درک کمتری نسبت به آقایان از قوانین، مقررات و عرصه سیاست دارند. خانم‌ها اگر وارد این عرصه شوند به این معنا نیست که خودشان صاحب نظر همه مسائل باشند، طبیعی است هر کسی که مسئولیتی برعهده می گیرد قوانینی دارد و فکر می‌کنم که زنان می‌توانند و امیدوارم این شجاعت را پیدا کنیم که وارد این عرصه، شویم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: شاید ما هنوز به اندازه مرحوم اعظم طالقانی هزینه نکرده‌ایم اگرچه ما هم مشکلات زیادی را در این انقلاب تحمل کردیم و در همه جا حضور داشتیم و مثلا به عنوان یک چهره دانشگاهی و کسی که مسائل را می‌تواند تشخیص بدهد، می‌توانیم حضور داشته باشیم ولی به نظر من این مسئله را قبول ندارند.

او در خصوص رئیس‌جمهور بودن احمدی‌نژاد طی یک دوره ۸ ساله افزود: افرادی مانند احمدی‌نژاد یک بدفهمی و کج فهمی از جایگاه خود داشتند و از همه مهمتر اینکه احمدی‌نژاد حمایت شد و اگر این حمایت نبود، او به خودش این جرأت را نمی‌داد که به این جایگاه راه پیدا کند. ساختار جامعه به نحوی پیش می‌رود که یکی در رأس هدایت می کند که احمدی‌نژاد می تواند، رئیس جمهور شود اما فکر نمی کنم که برای زنان این حمایت وجود داشته باشد، اگر ساختار نظام و جامعه به گونه ای بود که زن ها می توانستند حضور معناداری داشته باشند ولو اینکه احساس کنند که دیگران ممکن است آنها را طرد و تهدید کنند می آمدند، اما ساختار نظام، یک ساختار ویژه است و این طور نیست که بشود به راحتی از کنار آن گذشت.

بروجردی در پایان بیان کرد: حضور زنان در ریاست جمهوری را یک نوع تعارض با مجموعه حاکمیت به حساب می آورند کما اینکه خانم طالقانی را همواره اذیت می کردند برای اینکه فکر می کردند او برای تعارض با نظام آمده ولی او در جهت تایید نظام و در جهت رشد نظام و زنان این اقدامات را انجام می داد.

کد خبر 525192

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha